Апарт хотел АНАСТАСИЯ
АПАРТАМЕНТИ
ЦЕНИ и УСЛОВИЯ
ГАЛЕРИЯ
НОВИНИ
За СОФИЯ и БЪЛГАРИЯ
ПЪТЕВОДИТЕЛ
ЛЮБОПИТНО
Анастасия и стил

Много, много личен стил...

Никакви домашни ангажименти и ненужни предмети: да живеете в хотел издига живота ви на коренно различно ниво.

Гостоприемството на хотелите са предпочитали много велики хора от миналото.

Събуждайки се сутрин в бароковия разкош на парижкия хотел „Ritz”, Коко Шанел се отправила към бутика си на съседната улица Rue Cambon. Тя не изневерява на навика си да живее във хотел, дори в годините на войната. Приписват й връзки с немски офицер, който успял да й издейства разрешение за пребиваване в окупирания от нацистите Париж. Мадмоазел Шанел живее тука повече от 30 години, а днес в нейния номер в хотела можете да отседнете и Вие, особено, ако споделяте философията й. Според Коко: „Има хора, които имат много пари, а има и богати хора”.

Гостоприемството на хотелите са предпочитали много велики личности от миналото. В построения през 1927 година хотел „Уоруик” в Манхатън, Кари Гранд живее цели 12 години. Американската журналистка от „Варайъти” Кей Томпсън пише книжката за приключенията на малката Елиоз в хотел „Плаза” в Ню Йорк. Сега там има табела, на която гордо е отбелязано, че една от любимите героини на американските хлапета се е родила в хотел през 1955г. По-късно пакостите и хитрините на Елиоз ще са в основата на култовия филм„Сам в къщи”.

Едуард VІІІ, по известен, като Краля, който абдикира от английския престол за да се омъжи за американката Уолис Симпсън и приема титлата херцог на Уиндзор, също живее дълго време в „Астория” на Парк Авеню, Ню Йорк. По-късно апартаментът, който аристократът обитава получава неговото име.

Владимир Набоков прекарва повече от 17 години в хотел в Швейцария. Днес синът му Димитър си спомня: „За парите, които похарчва в „Монтрьо Палаз” през годините Набоков е можел да си купи замък. Но работата не е в парите. Тук става въпрос за удобство, това да нямаш отговорности, грижи, слуги....”

Джеймс Баучър - известният британски журналист, пристига на Балканите в края на 80-те години на XIX в. като кореспондент на лондонския в. “Таймс”. Влюбен в българската природа, през цялото време, когато е бил в страната ни, той предпочел да живее в стаята си в хотел “България” в София - цели 32 години. Името му днес носи и булевард в прочутия квартал Лозенец на София.

И днес, не малко знаменитости избират да живеят на хотел. Марк Джейкъбс, прекарва половината от годината в нюйоркския хотел „Mercer”

На въпроса „Струва ли си да се живее в хотел?” отговорът е „Защо пък не?”. Да се скриеш в изчистения уют на някой хотел, без да си наясно колко точно ще продължи това - седмица или година, фокусирайки се върху нещата вътре, а не извън теб - това е безспорен лукс. Зад вратата с табелка „Do Not Disturb” е лесно и приятно да се отдадеш на спомени, или да твориш. Нищо не те разсейва или отдалечава от полето на мисълта. Не случайно, гениалните идеи на много известни личности, ги спохождат именно в уединението на някоя хотелска стая.

Модата да живееш в хотел отново придоби популярност в последните няколко години. Богатите все по-често предпочитат да си купят дом, в който няма нужда да се занимават с банални домакински дейности. Сега повечето престижни хотели като Four Seasons, Starwood, Marriott, Ritz разполагат с огромни апартаменти, разположени на цели етажи, които клиентите им могат да купят. Разбира се, луксозните домове се предлагат със всички екстри – камериери, рум сервиз, личен иконом, дори грижа за колата. Времето прекарано в хотел, съпътстващия разкош, отказа от ежедневните грижи – това е един нов личен стил, при това доста модерен.